Over ons

Wij zijn trots op onze rijke historie. Begonnen als kweker van fruit- en laanbomen, mogen we ons inmiddels rekenen tot één van de grootste leveranciers van bomen en planten in Europa. Met als unieke insteek dat we álles kunnen leveren.

Over ons

Huverba door de jaren heen

Hoe het ooit begon

Onze oprichter Johan Derk Huibers (Dik), is op 15 januari 1877 geboren in Opheusden. Begonnen als postbode maakte hij in de jaren 20 de switch naar het kweken van kleinfruit en fruitbomen.
In die tijd bloeide alles weer op, ook in het dorp Opheusden. De fruitprijzen stegen en de vraag naar vruchtbomen nam toe. Net na de Eerste Wereldoorlog, in het jaar 1920, werd er weer geëxporteerd. In dit jaar gingen ook de eerste appelbomen van Dik naar België.

Rond die tijd ontstond er naast vraag naar fruitbomen ook vraag naar laanbomen, hier speelde Dik dan ook direct op in door zijn eerste laanbomen te poten. Vanaf 1925 kwam ook de export naar Duitsland op gang. In deze tijd waren linden en eiken de hoofdproducten in de markt. Om een indicatie te geven van de prijzen in deze periode: een hectare bomen bracht jaarlijks 2300,- gulden op en een hectare vruchtgoed  2100,- gulden. Een linde van de maat 8-10 kostte 2,- gulden en een linde van 10-12 2,50,- gulden.

Vandaag de dag

Met deze prachtige historie op zak mogen we Huverba totaalleverancier van bomen en planten in heel Europa noemen. Op onze kwekerijen worden jaarlijks 1,5 miljoen planten in pot gekweekt en daarnaast kweken wij op ruim 100 hectare onze laanbomen en meerstammigen. En daar zijn we best een beetje trots op. Maar wat ons écht uniek maakt, is het enorme netwerk aan leveranciers. Dankzij hen stopt ons aanbod niet bij de eigen teelt, maar kunnen we echt álles bieden waar onze klant om vraagt.

Door de jaren heen heeft het bieden van dit totaalpakket ons diverse dingen geleerd. Zo is ons logistieke proces goed op orde: we hebben geleerd hoe we de grote diversiteit aan bestellingen van onze klanten compleet kunnen maken. Zo is door onze intern ontwikkelde software papier voorgoed verleden tijd en zijn we bijzonder efficiënt in het klaarmaken van bestellingen om zo de producten op het juiste moment én op de juiste plaats te leveren.

De toekomst

Sinds er in 2022 een nieuwe generatie aan het roer staat zijn er volop plannen om Huverba de komende jaren verder te ontwikkelen. Dit geldt met name op het gebied van duurzaamheid en modernisering, maar ook door het assortiment bomen aan te passen naar het veranderende klimaat. Deze zogenaamde klimaatbomen hebben minder vocht nodig en gedijen beter in onvoorspelbare, wisselende weersomstandigheden.

Verduurzaming van ons machine- en wagenpark staat hoog op de agenda. Naast het reduceren van CO2 uitstoot zorgen de elektrische heftrucks en hoogwerkers ook voor betere werkomstandigheden voor ons personeel. Onze 300 zonnepanelen voorzien ons inmiddels van voldoende elektriciteit. Daarnaast zijn we continu op zoek naar alternatieve, milieuvriendelijkere methodes om onze gewassen te beschermen, waardoor we het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen steeds verder kunnen verminderen met als streven om geheel chemie-vrij te zijn.

 

Wat we doen

Brings green together: dit door onze eigen kweek van bomen en planten én dit aan te vullen met groen van toeleveranciers. Daarbij staan kwaliteit, duurzaamheid & werkplezier voorop. Elke dag weer.

Specialisten in bomen kweken

100 hectare boomkwekerij

We beschikken over ca. 100 hectare aan zowel klei- als zandpercelen. Om het maar even in voetbalvelden uit te drukken: zo’n 145 stuks.

Hierop kweken we een gevarieerd aanbod aan laanbomen, meerstammigen en solitairen die in verschillende maten gekweekt worden: jonge bomen tot viermaal verplante bomen met een stamomtrek van 25 cm of meer!

De laatste jaren ligt onze focus op klimaatbestendige bomen, waarvan de eersten onlangs geleverd zijn aan onze klanten. Hierin werken wij nauw samen met onze toeleveranciers en kenniscentra.

 • Laanbomen, meerstammigen en solitairen
 • Breed assortiment klimaatbomen
 • 700+ soorten
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Gepassioneerde medewerkers

Breed georiënteerde plantenkwekers

12,5 hectare potplanten

Zowel in de kassen als op onze pottenvelden worden er jaarlijks maar liefst anderhalf miljoen planten gekweekt. Ons assortiment bestaat uit meer dan duizend soorten: van heesters, siergrassen en rozen tot vaste planten. Deze kweken wij in maten variërend van 1,5 liter tot zelfs 20 liter pot.

 • 1000+ soorten
 • Grote diversiteit aan potmaten
 • Duurzaam geteeld
 • Biologische gewasbescherming

Groot netwerk leveranciers

Binnen Europa hebben we een breed netwerk aan leveranciers die leveren uit zowel volle grond als containerteelt. Hierdoor kunnen we een totaalpakket leveren aan de groensector, denk hierbij aan: landinrichters, hoveniers, tuinarchitecten, aannemers, onderhoudsbedrijven en handelaren.

 • Hoofdlocatie in het laanboomcentrum van Europa
 • Breed assortiment bomen en planten
 • Efficiënte distributie
 • Verschillende logistieke hubs

Vraag onze brochure aan.

40 pagina’s vol inspiratie en informatie.

Maak kennis met ons team

Het grootste deel van onze medewerkers is opgegroeid in het laanboomcentrum van Europa.

Als een hecht team geven we Huverba het karakter van een bevlogen dienstverlener die altijd in mogelijkheden denkt en ten alle tijde voor u klaarstaat.

Directie
Derk van Dorland

Commercieel directeur

Gijsbert Arends

Operationeel directeur

Gerrit Mulder

Financieel directeur

Verkoop
Gerbrand Koster

Nederland

Arnoud van Lavieren

Duitsland, Zweden & Noorwegen

Karel Visser

Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken & Frankrijk

Dave Maarssen

Verenigd Koninkrijk & Ierland

Marco Mauritz

Frankrijk & Spanje

Zbigniew Jan Luzynski

Oost Europa

Inkoop
Joost Huibers

Bomen & planten

Kees van Daalen

Bomen & planten

Corné van Noort

Bomen & planten

John Vermasen

Bomen & planten

Logistiek
Eelco Bruinooge

Import

André Gietman

Export

Administratie
Mascha van Heumen

Financiële administratie

Sara Mulder

Administratie en orderverwerking

Geja Maarssen - van Kleef

Administratie en orderverwerking

Willy Krouwel

Administratie en orderverwerking

Manon van de Kolk

Administratie en orderverwerking

Teus van Meerten

Backoffice & social media

Zo leveren wij

Huverba brings green together, daar zorgen we hoogstpersoonlijk voor. We kweken zelf, kopen in, verzamelen, bundelen en leveren al uw groen in één keer op de plaats die u wenst. Een one-stop-shop voor al uw groen.

Van bol tot boom

Efficiënt

Volgens afspraak

Gepassioneerd

Met vaste partners

Zonder logistieke grenzen

Werken bij Huverba?

We vormen een hecht team. Samen geven we Huverba het karakter van een bevlogen dienstverlener die altijd in mogelijkheden denkt.